Cooking Time (Duration) : 15 min
Serving size : 3 person
Bahan-bahan :
Serving size : 3 person
Bahan-bahan :
- Udang (saiz besar-besar 15-20 ekor)
- Butter
- Daun kari (3 tangkai)
- Nestum (yg original)
- Telur (2-3 biji mengikut saiz & kehendak)
- Garam secukupnya
Cara memasak :
- Cuci udang bersih-bersih.
- Panaskan butter dalam kuali.
- Goreng udang sehingga kemerah-merahan.
- Angkat dan toskan.
- Panaskan butter (butter baru) dalam kuali.
- Kacau telur hingga kembang, masukkan ke dalam kuali utk dibuat telur hancur.
- Angkat telur hancur & panaskan kuali dgn butter (jika perlu, boleh tambah butter).
- Tumis daun kari hingga naik bau & agak garing.
- Masukkan udang & telur hancur yang telah digoreng tadi. Masukkan garam. Gaul rata.
- Masukkan nestum (lg banyak lg sedap). Gaul hingga sebati. Masa ni baunya pergghhhh....wangi....
- Angkat dan hidangkan. Boleh buat lauk tgh hari..... Selamat Mencuba ! =)
No comments:
Post a Comment